insert_pixel_code_here
Machine Learning Interview Questions and Answers
Frequently Asking Interview Question and Answers
Here we have provided you with Machine Learning interview questions and answers. You can recall whatever you have learned in Machine Learning through these questions. These questions will also help you to boost your confidence level.
Get Machine Learning Training in Chennai from Experts. Call us @ +91 86087 00340 for a free demo session!
Machine Learning Interview Question and Answers
What is the difference between artificial intelligence and machine learning?
Is Python necessary for machine learning?
Is deep learning better than machine learning?
What is machine learning artificial intelligence?
Why is Python better for machine learning?
Is Python enough for machine learning?
How do I learn Python machine learning?
What should I learn before machine learning?
Which is best R or Python?
Is octave good for machine learning?
Is Python necessary for machine learning?
Why do we use Python and machine learning AI?
How difficult is machine learning?
Which Python library is used for machine learning?
How do I become an expert in machine learning?
How do I become a machine learning scientist?

1.What is the difference between artificial intelligence and machine learning?
Answer :Difference between Machine learning and Artificial Intelligence. … Artificial refers to something which is made by human or non natural thing and Intelligence means ability to understand or think. There is a misconception that Artificial Intelligence is a system, but it is not a system .AI is implemented in the system.

2.Is Python necessary for machine learning?
Answer :Python does contain special libraries for machine learning namely scipy and numpy which great for linear algebra and getting to know kernel methods of machine learning. … You can build your own regressions analysis and time series simulation easily, which would create strong machine learning algorithms.

3.Is deep learning better than machine learning?
Answer :The key difference between deep learning vs machine learning stems from the way data is presented to the system. Machine learning algorithms almost always require structured data, whereas deep learning networks rely on layers of the ANN (artificial neural networks).

4.What is machine learning artificial intelligence?
Answer :While machine learning is based on the idea that machines should be able to learn and adapt through experience, AI refers to a broader idea where machines can execute tasks “smartly.” Artificial Intelligence applies machine learning, deep learning and other techniques to solve actual problems.

5.Why is Python better for machine learning?
Answer :Python is widely considered as the preferred language for teaching and learning Ml (Machine Learning). … As compared to c, c++ and Java the syntax is simpler and Python also consists of a lot of code libraries for ease of use. >Though it is slower than some of the other languages, the data handling capacity is great.

6.Is Python enough for machine learning?
Answer :Machine Learning is not limited to any specific language. You will come across ML libraries in different programming languages like C,C++, R and Python. … Python ensures efficient scientific computing and data processing, thanks to its helpful libraries like SciPy, NumPy and Pandas.

7.How do I learn Python machine learning?
Answer :Download and install Python SciPy and get the most useful package for machine learning in Python.
Load a dataset and understand it’s structure using statistical summaries and data visualization.
Create 6 machine learning models, pick the best and build confidence that the accuracy is reliable.

8.What should I learn before machine learning?
Answer :Having prior knowledge of the following is necessary before learning machine learning.
Linear algebra.
Calculus.
Probability theory.
Programming.
Optimization theory.

9.Which is best R or Python?
Answer: In a nutshell, he says, Python is better for for data manipulation and repeated tasks, while R is good for ad hoc analysis and exploring datasets. … R has a steep learning curve, and people without programming experience may find it overwhelming. Python is generally considered easier to pick up.

10.Is octave good for machine learning?
Answer :Octave is free but Matlab is better for resources and supports. Hi, Matlab is better for machine learning problems and you can also go for Python. … Python is also used as a glue between different approaches to data science.

11.Is Python necessary for machine learning?
Answer : Python does contain special libraries for machine learning namely scipy and numpy which great for linear algebra and getting to know kernel methods of machine learning. … You can build your own regressions analysis and time series simulation easily, which would create strong machine learning algorithms.

12.Why do we use Python and machine learning AI?
Answer : Python offers concise and readable code. While complex algorithms and versatile workflows stand behind machine learning and AI, Python’s simplicity allows developers to write reliable systems. Developers get to put all their effort into solving an ML problem instead of focusing on the technical nuances of the language.

13.How difficult is machine learning?
Answer : However, machine learning remains a relatively ‘hard’ problem. There is no doubt the science of advancing machine learning algorithms through research is difficult. … Machine learning remains a hard problem when implementing existing algorithms and models to work well for your new application.

14.Which Python library is used for machine learning?
Answer :It uses the advantage of numerical and scientific computing libraries of Python such as NumPy and SciPy. Tensorflow is a Python library written in both C++ and Python based on Deep Learning. Tensorflow is most stared repository in GitHub for machine learning topic. PyTorch is a deep learning library.

15.How do I become an expert in machine learning?
Answer :
Step 1: Understand the basics. …
Step 2: Learn some Statistics. …
Step 3: Learn Python or R (or both) for data analysis. …
Step 4: Complete an Exploratory Data Analysis Project. …
Step 5: Create unsupervised learning models.

16.How do I become a machine learning scientist?
Learn to code using Python or a similar language. To become a machine learning engineer, you’ll need to know how to read, create, and edit computer code. …
Work through online data exploration courses. …
Complete online courses related to machine learning. …
Earn a relevant certification or degree to help you land a job.

Hope you find these Machine Learning interview questions useful. Go through them carefully; they not only help in revisiting what you have learned but also will help you to face the interview with confidence.
IOT Interview Questions and Answers
Frequently Asking Interview Question and Answers
Here we have provided you with IOT interview questions and answers. You can recall whatever you have learned in IOT through these questions. These questions will also help you to boost your confidence level.
Get IOT Training in Chennai from Experts. Call us @ +91 86087 00340 for a free demo session!
IOT Interview Question and Answers
What is IoT in simple words?
What is IoT technology?
What is IoT and its uses?
What is IoT beginner?
What are IoT projects?
How do you explain IoT?
What is IoT built on?
Does Internet need IoT?
What is the future of IoT?
Can IoT work without Internet?
What is the importance of IoT?
What is IoT architecture?
Is Alexa an IoT device?
What is IoT platform?
What is Arduino in IOT?
Who invented IoT?
What are IoT qualified devices?
What is IoT node?
What is Raspberry Pi in IoT?

1.What is IoT in simple words?
Answer : The Internet of Things is simply “A network of Internet connected objects able to collect and exchange data.” It is commonly abbreviated as IoT. … In a simple way to put it, You have “things” that sense and collect data and send it to the internet.

2.What is IoT technology?
Answer : IoT is short for Internet of Things. The Internet of Things refers to the ever-growing network of physical objects that feature an IP address for internet connectivity, and the communication that occurs between these objects and other Internet-enabled devices and systems.

3.What is IoT and its uses?
An IoT ecosystem consists of web-enabled smart devices that use embedded processors, sensors and communication hardware to collect, send and act on data they acquire from their environments

4.What is IoT beginner?
The Internet of Things (IOT ) for Beginners. The Internet is now 20 years old and over 2 billion people are connected to it using computers,smart phones and tablets. … The next Phase of the Internet is just beginning, and will connect people to everyday devices (M2P), and everyday devices to each other (M2M).

5.What are IoT projects?
Our list of IOT projects brings the internet of things concept to reality through proven demonstrations. IOT or internet of things is an upcoming technology that makes use of internet to control/monitor electronic/mechanical devices, automobiles and other physical devices connected to the internet.

6.How do you explain IoT?
An IoT system consists of sensors/devices which “talk” to the cloud through some kind of connectivity. Once the data gets to the cloud, software processes it and then might decide to perform an action, such as sending an alert or automatically adjusting the sensors/devices without the need for the user.

7.What is IoT built on?
The Internet of things (IoT) is the extension of Internet connectivity into physical devices and everyday objects. … Traditional fields of embedded systems, wireless sensor networks, control systems, automation (including home and building automation), and others all contribute to enabling the Internet of things.

8.Does Internet need IoT?
The term IoT is mainly used for devices that wouldn’t usually be generally expected to have an internet connection, and that can communicate with the network independently of human action.

9.What is the future of IoT?
IoT Statistics Defining the Future of Internet of Things. The Internet of Things (IoT) is the use of network sensors in physical devices to allow for remote monitoring and control. This technology has gained massive traction in various spheres like healthcare, banking, retail, manufacturing, consumer goods, etc.

10.Can IoT work without Internet?
USSD offers secure IoT connectivity without the Internet being involved at all. … No Internet connection is available, so it’s not an option. An array of sensors has characteristics unsuitable for direct connection to an IP-type Internet connection. Security concerns related to hacking of Internet devices.

11.What is the importance of IoT?
IoT has huge importance for Businesses as well as for consumers. It is important to sense and collect data from connected devices, and then share that data across the internet where it can be processed and utilized for various purposes and decisions.

12.What is IoT architecture?
IoT architecture is the system of numerous elements: sensors, protocols, actuators, cloud services, and layers. Given its complexity, there exist 4 stages of IoT architecture. Such a number is chosen to steadily include these various types of components into a sophisticated and unified network

13.Is Alexa an IoT device?
Alexa, Are My IoT Devices Secure? The internet is everywhere, thanks to the Internet of Things (IoT). … Well-known examples of IoT devices include smart speakers like Amazon Alexa or Google Home, smartwatches like the Apple Watch, internet-connected baby monitors, video doorbells, and even toys

14.What is IoT platform?
An IoT platform is a multi-layer technology that enables straightforward provisioning, management, and automation of connected devices within the Internet of Things universe. … Thus, an IoT platform can be wearing different hats depending on how you look at it.

15.What is Arduino in IOT?
Nowadays a new emerging technology is Internet of Things (IoT): this post describes how to create Internet of things with Android and Arduino. In IoT project, all the physical objects (things) are connected together using internet infrastructure. Arduino board is one of the most important object in this ecosystem.

16.Who invented IoT?
Kevin Ashton
The term “The Internet of Things” was coined by Kevin Ashton in a presentation to Proctor & Gamble in 1999. Ashton is a co-founder of MIT’s Auto-ID Lab. He pioneered RFID use in supply-chain management. He started Zensi, a company that makes energy sensing and monitoring technology.

17.What are IoT qualified devices?
IoT involves extending internet connectivity beyond standard devices, such as desktops, laptops, smartphones and tablets, to any range of traditionally dumb or non-internet-enabled physical devices and everyday objects.

18.What is IoT node?
IoT Sensor Node Block Diagram. The Internet of Things (IoT) is about interconnecting embedded systems, bringing together two evolving technologies: wireless connectivity and sensors. … Crucial to modern IoT nodes is the need for security with some form of data encryption, the most common being AES256.

19.What is Raspberry Pi in IoT?
The Raspberry Pi isn’t just a great platform for building Internet of Things project: It’s a super platform for learning about the IoT. … One of the key learning platforms for IoT is the Raspberry Pi. The RasPi is a popular platform because it offers a complete Linux server in a tiny platform for a very low cost.

Hope you find these IOT interview questions useful. Go through them carefully; they not only help in revisiting what you have learned but also will help you to face the interview with confidence.
Blue prism Interview Questions and Answers
Frequently Asking Interview Question and Answers
Here we have provided you with Blue prism interview questions and answers. You can recall whatever you have learned in Blueprism through these questions. These questions will also help you to boost your confidence level.
Get Blueprism Training in Chennai from Experts. Call us @ +91 86087 00340 for a free demo session!
Blueprism Interview Question and Answers
What is the use of blue prism?
What is blue prism RPA?
What is blue prism certification?
Which language is used in blue prism?
What is the difference between RPA and blue prism?
What are the stages in blue prism?
Does Blue Prism require coding?
What are the prerequisites to learn blue prism?
Is Blue Prism open source tool?
What is object studio in blue prism?
How do I become a certified blue prism?
What is Blue Prism application server?
What are the spy modes in blue prism?
Which one is better blue prism or UiPath?
What is exception handling in blue prism?
Does Blue Prism provides open platform for automation?

1.What is the use of blue prism?
Answer : Blue Prism is a UK-based software development company in the field of Robotic Process Automation. The group supplies software robot which helps to automate clerical back office processes that work exactly like a human. The Robotic Process Automation which is shortly known as (RPA) was invented by Blue Prism.

2.What is blue prism RPA?
Answer :
Blue Prism are Robotic Process Automation (RPA) pioneers who’ve advanced the capabilities of companies like yours to access and harness the power of automation, AI and other disruptive technologies.

3.What is blue prism certification?
Answer :
RPA Blue-Prism Certification. Robotic Process Automation is a practice that combines machine learning and artificial intelligence to automate large-scale tasks. … As a pioneer, innovator and market leader in robotic process automation (RPA), Blue Prism delivers the world’s most successful digital workforce.

4.Which language is used in blue prism?
Answer : All the RPA Tools are .Net framework. The programming language is C#.Net. Blue Prism is customized in such a way that a person, completely without any coding background can do automated scripts –

5.What is the difference between RPA and blue prism?
Answer : Basically, there are two main features of the robotic process mode. … The RPA UiPath are developed for the attended mode of the robots, whereas the Blue Prism is associated with the unattended robot modes. Learn RPA Blue Prism from Industry Experts. The tools are compared based on the development experience.

6.What are the stages in blue prism?
Answer : Throughout its execution, stages in the process invoke operations in VBOs as needed. The stages allowed in a Blue Prism process are similar, but not identical, to those used in a VBO. The control flow stages, such as Link, Decision, Choice, and Loop are all available, as is the Calculation stage.

7.Does Blue Prism require coding?
Answer : Blue Prism doesn’t require any coding as it is completely tool based. … Blue Prism has introduced for the development of RPA software and also helped industries by enhancing business processes, improving customer service and allocating resources to drive innovation.

8.What are the prerequisites to learn blue prism?
Answer : There are no mandatory technical requirements/prerequisites to learn any RPA tools like Blue Prism, Automation Anywhere, UI Path and etc. However, knowing any programming knowledge like .NET, C# or Java and having a programming background is an added advantage.

9.Is Blue Prism open source tool?
Answer : Blue Prism are open source RPA tools that’s widely used in the industry.

10.What is object studio in blue prism?
Answer : A developer or business analyst uses a Blue Prism development tool called Object Studio to create these objects graphically—writing code isn’t required. The creator of this robot also uses another Blue Prism development tool, Process Studio, to graphically define the steps in the robot’s process.

11.How do I become a certified blue prism? How can I get certification from Blue Prism?
Answer : To qualify to write the Blue Prism Professional Developer (APD01) exam you must have first passed the Blue Prism Developer (AD01) exam at least six months previously.
 
12.What is Blue Prism application server?
Answer : Blue Prism Clients are configured individually depending on the client will be used for development and test objects. An Interactive Client is used in Non-Production Environments for developing processes will be essential to the business applications that are automated as part of a Blue Prism process.

13.What are the spy modes in blue prism?
Answer :
It is a spying mode like Win32 and HTML mode. It is an interface originally created for screen reading and speaking applications to assist Windows application users with disabilities, for changing to accessibility simply press the “ALT” key until spy tool turns blue.

14.Which one is better blue prism or UiPath?
Answer : A system to system integration facility is better in blue prism when compared to UiPath. For learning features, visual design is used in case of UiPath and blue prism provides the ability to control and develop. … Blue prism and UiPath has low cognitive capabilities.

15.What is exception handling in blue prism?
Answer : Achieving Exception handling in Blue Prism. Exception handling is a critical part of any blue prism solution. An exception is a problem that arises during the execution of a process/object. When errors are encountered in blue prism, it generates exceptions.

16.Does Blue Prism provides open platform for automation?
Answer : UiPath is open source and highly extensible Robotic Process Automation(RPA) tool for automating any desktop or web apps. It allows global enterprises to design, deploy a robotic workforce for their organization. Features: Uipath can be hosted in virtual terminals or cloud environments.

Hope you find these interview questions useful. Go through them carefully; they not only help in revisiting what you have learned but also will help you to face the interview with confidence.
Salesforce interview questions and answers
Frequently Asking Interview Question and Answers
Here we have provided you with Salesforce interview questions and answers. You can recall whatever you have learned in SalesForce through these questions. These questions will also help you to boost your confidence level.
Get Salesforce Training in Chennai from Experts. Call us @ +91 86087 00340 for a free demo session!
Salesforce Interview Question and Answers
What exactly does Salesforce do?
What is Salesforce and why is it used?
What is Salesforce in simple terms?
What are 6 benefits of Salesforce?
For what is Salesforce good?
Is Salesforce CRM?
What is Salesforce Certified?
How much does a Salesforce license cost?
How Does Salesforce CRM?
What is the radius of Salesforce?
What is the Lightning Experience?
Why do we use Salesforce?
What are the products of Salesforce?
Why Salesforce is important?
How long does Salesforce certification last?
What is the success of the Salesforce Cloud Service?

1.What exactly does Salesforce do?
Answer : Salesforce is the number one CRM platform in the world. Our cloud-based CRM applications for sales, services, and marketing do not require IT experts to set up or manage, simply log in and start connecting with customers in a way that is used completely new strength. Salesforce enables companies to use cloud technology to better connect with customers, partners and potential customers. The software has become number one for successful customer businesses and help control customer activity, market clients and many more services.

2.What is Salesforce and why is it used?
Answer :Helps to automate business processes and extend powerful APIs for increased security. Cloud App tools include: Force.com, the platform as a service (PaaS) allows administrators and developers to create websites and Apex applications that are integrated into the main application .

3.What is Salesforce in simple terms?
Answer : Salesforce is an online product that allows marketing, sales and customer service employees to track information about their prospects and customers. Allows these various groups to have a unified view of the customer so that they can provide a better customer experience.

4.What are 6 benefits of Salesforce?
Answer : These are the six key benefits of Salesforce Cloud Community: connecting customers with experts, colleagues with interests information, answers, and even other products or services that they could enjoy. They give customers a voice to help businesses improve and evolve with their ideal customers in mind.

5.For what is Salesforce good?
Answer :Salesforce.com Inc. … is known as one of the first companies to successfully implement customer relationship management (CRM) software. CRM software company is a business solution that helps other companies to manage tasks and relationships with new and existing customers.

6.Is Salesforce CRM?
Answer : Salesforce is the number one CRM platform in the world. Our cloud-based CRM applications for sales, service, and marketing do not require IT experts to configure or manage, simply log in and start connecting with customers in a completely new way.

7.What is Salesforce Certified?
Answer :The Certified Builder Salesforce App credential platform is designed for those who can design, build and deploy custom applications that use Force.com Cloud Platform declarative customization features.

8.How much does a Salesforce license cost?
Answer : The Essentials lightning license provides ready-to-use CRM capabilities, with access to up to 10 objects per user, for $ 25 user per month. The Professional Edition license costs $ 75 lightning per user per month and offers the functionality works full application.

9. How Does Salesforce is CRM?
Answer : Salesforce CRM is a first class created on the Force.com platform. … Salesforce takes care of all customer relationships, focusing on sales, marketing and support processes. This is done by working with standard objects (shown below) and facilitating the relationships between them.

10.What is the radius of Salesforce?
Answer : Lightning (Salesforce Lightning) is a component-based application development framework for Salesforce.com. It is designed to simplify processes for business users, who generally have no programming experience. … Lightning Features: Experience, a graphical user interface (GUI) that is optimized for speed.

11.What is the Lightning Experience?
Answer : Experience in Salesforce is a modern user interface that helps your sales reps They sell faster and their service representatives support customers more productively. Lightning Experience includes several new features and completely redesigned pages, but not all features are compatible with Salesforce Lightning Experience.

12.Why do we use Salesforce?
Answer : Domain search software helps reduce the cost to customers because it provides a common networking platform, hardware and software. Customers can improve sales and improve communication through various SaaS offerings.

13.What are the products of Salesforce?
Answer :Salesforce is the world’s leading provider of CRM solutions. Our CRM products include cloud-based solutions and apps for sales, service, marketing, collaboration, analytics, and building custom apps and mobile apps.

14. Why Salesforce is important?
Answer : CRM also known as ‘Customer Relationship Management’ has become extremely important in the day today business. … Salesforce development also grows as the businesses grow and it also features improved flexibility with which more services and features can be included with respect to the growth of the business.

15.How long does Salesforce certification last?
Answer : Whether you are a developer or Salesforce admin, you will need to take the maintenance exam every release cycle. Each cycle is about four months long, which means you will take the exam approximately three times a year.

16.What is the success of the Salesforce Cloud Service?
Answer : Salesforce Essentials: Customer Service Solution for Small Businesses. Salesforce Platform: The # 1 cloud platform to expand and customize the service. It strengthens your relationship with your customers with a world-leading marketing platform.

Hope you find these interview questions useful. Go through them carefully; they not only help in revisiting what you have learned but also will help you to face the interview with confidence.
insert_pixel_code_here